Znana imena dveh napadalk na Kongresnem trgu

Nestrpen napad štirih aktivistk na Kongresnem trgu.

Poročali smo že, da se je pred shodom za življenje, ki bo v soboto dopoldne potekal v Ljubljani, zgodil incident, ko so štiri aktivistke na Kongresnem trgu porušile inštalacijo Iniciative Pohod za življenje, ki je simbolično ponazarjala število nerojenih otrok. S posnetka, ki se je pojavil ob tem, in slik, so nekateri napadalke tudi prepoznali.

 

Osrednja akterka dejanja je bila, kot so poročali nekateri uporabniki družabnih omrežij, Cristal Šraj. Šlo naj bi za nečakinjo igralke Inti Šraj.

Med štirimi napadalkami naj bi bila tudi Sara Štiglic, sicer članica Mladinskega posvetovalnega odbora predsednice republike Nataše Pirc Musar. Slednja se na dejstvo, da je v nestrpnem izpadu sodelovala tudi Štigličeva, še ni odzvala. Na njen odziv tako javnost še čaka.

V življenjepisu Štigličeve sicer piše, da je članica večih civilnodružbenih gibanj, nevladnih organizacij na področjih okoljevarstva, feminizma in socialne pravičnosti. Koordinira skupino za odnose z javnostmi pri Mladih za podnebno pravičnost, kjer je tudi aktivistka. Kot aktivistka deluje tudi znotraj Greenpeaca. Poučuje tudi v Pionirskem domu ter deluje kot moderatorka raznovrstnih dogodkov.

A. V.