Zbure: Moški grozil in streljal proti ljudem

Danes, nekaj minut po 9. uri, so policisti na številki 113 prejeli klic, da je moški grozil in streljal proti ljudem na območju Zbur (občina Šmarješke Toplice).

Ob zbiranju obvestil o dogodku ter preverjanju okoliščin je moški v hiši zagrozil tudi policistom ter jim tako preprečil izvedbo uradne naloge. Kasneje so ugotovili, da gre za 85-letnika, ki tam stanuje.

Zaradi suma, da je moški oborožen in nevaren, so policisti preventivno zavarovali širše območje okoli hiše ter preprečili dostop.

Poleg novomeških policistov in kriminalistov so sodelovali še policisti z dronom, ki so pomagali spremljati dogajanje okoli hiše in nadzorovati območje.

Policisti Specialne enote Policije so nekaj pred 13. uro vstopili v hišo in moškega, s katerim so bili v stiku tudi policijski pogajalci, prijeli. Pred tem je iz hiše odvrgel pištolo in se mirno predal. Kasneje so ugotovili, da naj bi šlo za plašilno pištolo, v imitaciji prave pištole.

Komisija sektorja kriminalistične policije je opravila ogled kraja, o dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

M. D.