Zasegli tri vozila, na prehodu zbil peško

Ponovno prometna nesreča na prehodu za pešce, zasegli tri vozila, vlom v okolici Novega mesta. To je kronika včerajšnjega dne, kot so to sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Včeraj okoli 18. ure je v Kandijskem križišču na prehodu za pešce voznik osebnega avtomobila trčil v 19-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Voznik je po nesreči nadaljeval z vožnjo, lažje poškodovano peško pa so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so 84-letnega povzročitelja nesreče izsledili in okoliščine nesreče še preiskujejo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj

Med kontrolo prometa v Črnomlju so policisti nekaj po 13. uri ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen  golf. Ugotovili so, da 29-letni kršitelj vozi avtomobil v času, ko se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje motornega vozila, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,42 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom
seznanili sodišče.

Okoli 21. ure so policisti v Dolenjskih Toplicah kršitelju zasegli osebni avtomobil Seat ibiza. 43-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,39 miligramov alkohola. Med postopkom so še ugotovili, da je vozil neregistriran avtomobil, na katerem sta bili nameščeni različni registrski tablici, ki pripadata drugim
vozilom.

Med  kontrolo  prometa v Novem mestu pa so okoli 22. ure ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault laguna, ki sprva znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Uspeli so ga ustaviti in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 32-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,91 miligramov alkohola. Avtomobil so zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom

V  kraju Srednje Grčevje (občina Novo mesto) je nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil zlat nakit. Lastnika je oškodoval za 3000 evrov.

C. R.