Zaposleni v Krki bodo prejeli dodatek za uspešnost v višini 70 odstotkov posameznikove plače

Krka v Novem mestu (foto: Krka, d. d.)

V javnosti je v preteklih dneh zaokrožila informacija, da bodo člani Krkine uprave prejemali 20 odstotkov višje plače. V Krki to zanikajo in pravijo, da pri načinu nagrajevanja članov uprave “ni nikakršnih sprememb”. Kaj pa plače zaposlenih?

Pri tem navajajo, da se redno zaposlenim sodelavcem v družbi Krka v Sloveniji in zaposlenim v družbi Krka v Sloveniji preko zunanjih agencij plače vsako leto v začetku leta prilagajajo inflaciji. Plače zaposlenih pa se dvigujejo tudi skladno z njihovimi napredovanji v podjetju.

Ob tem so v Krki zapisali, da bodo vsem redno zaposlenim v Krki v Sloveniji in zaposlenim prek agencij v Sloveniji z avgustovsko plačo izplačali uspešnost za prvo polletje 2018.

Vsak med njimi bo prejel 70,1 odstotka posameznikove plače, kar je za 39 odstotkov več kot lani.

Krka je namreč v letošnjem prvem polletju dosegla rekordne rezultate v poslovanju, zelo uspešni so bili tudi lani. Po zaključnem računu za leto 2017 so imeli za 169,2 milijona evrov dobička, skoraj 93 milijonov evrov pa so razdelili za dividende. Za vsako delnico so izplačali 2,90 evra bruto dividende, izplačila so se začela 19. julija 2018, deležni pa so jih bili vsi, ki so bili delničarji 18. julija 2018.

Vrednost Krkine delnice je bila včeraj 58,20 evra (na dan 31. 12. 2017 je bila 57,50 evra).

Promet s Krkino delnico je na Ljubljanski borzi že dolgo tudi najobsežnejši.

Krka je v 39,1-odstotni lasti domačih fizičnih oseb. Jože Colarič, predsednik Krkine uprave, ima po zadnjih podatkih, objavljenih na spletni strani Ljubljanske borze, v lasti 22.500 delnic oziroma 0,07 odstotka vseh Krkinih delnic.

Lastniška sestava Krke, d. d. (vir: Krka)

Sestava delničarjev Krke, d. d.

Krka tudi zaposluje

Trenutno imajo objavljene naslednje razpise za prosta delovna mesta:

  • FARMACEVTSKI DELAVEC V PROIZVODNJI ZDRAVIL
  • KUHAR v Družbeni prehrani
  • KUHARSKI POMOČNIK v Družbeni prehrani – študentsko delo
  • PROCESNIČAR v Proizvodnji učinkovin
  • ŠTUDENTSKO DELO NA ČIŠČENJU V PROIZVODNJI ZDRAVIL
  • ŠTUDENTSKO DELO V PROIZVODNJI ZDRAVIL

Več: https://krka

A. L.