Zakulisni kreatorji leve politike imajo težave

Zakulisni kreatorji leve politike seveda nikoli ne obupajo. Rušitev vlade Janeza Janše se jim nikakor ne izide in nič ne kaže, da bi se to lahko posrečilo. Kaže, da so se sprijaznili s tem, da bo Janez Janša že drugič predsedoval Svetu EU.

Težko in kruto spoznanje za zakulisne kreatorje leve politike.

Zato bodo nagajali še naprej, vsaj v obliki interpelacij, vsekakor pa je pričakovati še kakšen poskus zamenjave Janeza Janše z novim “muholovcem”.

Omenja se milijonarja Aleksandra Čeferina, ki pa mu menda nogometni milijoni dišijo bolj kot plača predsednika vlade.

V igri je bil tudi Tomaž Vesel, predsednik računskega sodišča, ki pa so ga očitno odnesli nogometni zaslužki.

Omenja se tudi Sandi Češko, ki mu vloga “muholovca” menda kar prija.

Zadnje novice pa pravijo, da bi “muholovec” lahko bil kar Igor Zorčič, sedanji predsednik parlamenta. Kako se bo izteklo z iskanjem novega “muholovca” ni jasno.

Zakulisni kreatorji leve politike pa so se, kot kaže, odločili vsaj eno, to je, da aktualni predsedniki in predsednice levih političnih strank, ne bodo dobili vloge novega “muholovca”.

Natanko namreč vedo, da nihče med njimi ni sposoben odigrati tako pomembne vloge, torej vloge novega “muholovca” za leve politične volilce.

Tako je na svojem blogu v daljšem prispevku z naslovom Kdo bo muholovec? zapisal dr. Vinko Gorenak, nekdanji poslanec, minister za notranje zadeve in zdajšnji državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade RS.

Zakaj muholovec in kako to gre, preberite na povezavi: KDO BO MUHOLOVEC? – dr. Vinko Gorenak

C. R.