Zakonca Janša na tradicionalnem dunajskem opernem plesu

Janez Janša in Urška Bačovnik Janša (vir: Janez Janša, Instagram)

Dunajski državni operi je bil včeraj tradicionalni operni ples, ki ga vsako leto pripravijo na četrtek pred pepelnično sredo. Na dogodku, ki velja za najznamenitejši avstrijski družabni večer leta, je bil tudi predsednik Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša s soprogo Urško Bačovnik Janša. 

Operni ples je priložnost za srečanja med umetniki, politiki, poslovneži in ljubitelji plesa. Zaradi televizijskega prenosa doseže tudi številno občinstvo v Avstriji in tujini.

Dunajski operni ples, kjer se vsako leto zbere okoli 5150 gostov, sicer velja za vrhunec sezone dunajskih plesov, za katere se uradno sezona začne že novembra preteklo leto.

Operna pevca Elina Garanča in Piotr Beczala sta odprla tokratni operni ples. Na programu pa so med drugim bile Barkarola iz Hoffmanovih pripovedk, poloneza iz Evgenija Onjegina in arije iz Carmen ter Don Carlosa. Vse skupaj pa se je seveda končalo z znamenitim Straussovim valček Na lepi modri Donavi. Slavnostna gostja sinočnjega 66. dunajskega plesa je bila Priscilla Presley, nekdanja žena ameriškega kralja rokenrola Elvisa Presleyja.

Ni manjkalo znanih obrazov

Med udeleženci iz sveta politike je bilo mogoče med drugim poleg avstrijskega kanclerja Karla Nehammerja in avstrijskega predsednika države Alexandra Van der Bellena ugledati črnogorskega predsednika države Jakova Milatovića in estonsko premierko Kajo Kallas.

Janez Janša, nekdanji slovenski premier, je utrinke večera delil na Instagramu, s čimer je poudaril pomen in prestiž dogodka v družabnem koledarju. Ples ima tudi dobrodelni pridih, saj vsak obiskovalec prispeva doplačilo na vstopnico in gostinsko ponudbo. Denar so letos namenili pobudi Avstrija pomaga Avstriji, ki jo podpirajo ORF in humanitarne ustanove, in je namenjena ljudem v stiski. Lani so nakazali 600.000 evrov, je poročala STA.

Čestitke se na družbenih omrežjih vrstijo, Urška Bačovnik Janša pa je za to priložnost izbrala čudovito rdečo dolgo obleko z barvno ujemajočimi se večernimi rokavicami.

Zakonca Janša (vir: Instagram, Janez Janša)

M. D.