Za svoje spanje v parlamentu bo zdaj nagrajen!

Ena prvih političnih kadrovskih potez najverjetnejšega mandatarja nove vlade Roberta Goloba je, da bo v državni zbor pripeljal Roberta Pavšiča, nekdanjega poslanca LMŠ. Pavšič naj bi prevzel mesto generalnega sekretarja državnega zbora.

To pomeni, da bo t. i. direktor celotne ustanove in desna roka predvidene nove predsednice državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, podpredsednice Golobove stranke Gibanje Svoboda.

Golob s tem zamenjuje dosedanjo generalno sekretarko Uršulo Zore Tavčar, ki velja za vrhunsko izobraženo visoko uradnico in zapriseženo levičarko, kot je to v teh dneh zapisal novinar Bojan Požar. Na to mesto jo je leta 2014 pripeljal Miro Cerar. Na njeno delo generalne sekretarke ni bilo nobenih pripomb.

Kdo je Pavšič?

Robert Pavšič ima končano le srednjo šolo, pred izvolitvijo za poslanca na listi LMŠ leta 2018 (na območju Postojne), letos je LMŠ pogorela (Povšič je dobil vsega 747 glasov), je bil vsaj dve leti vodja cirkuških predstav, o čemer javno sicer molči.

Pavšiča se je prijel vzdevek cirkusant, pa ne samo zaradi cirkusa, tudi zaradi njegovega delovanja v parlamentu.

Mi smo si ga najbolj zapomnili po spanju v času seje parlamentarnega odbora za notranje zadeve, kjer so sredi maja 2019 obravnavali problematiko nezakonitih migracij. Med sejo, na kateri so sodelovali tudi predstavniki civilnih iniciativ Bela krajina in Jelšane ter ilirskobistriški župan Emil Rojc, je namreč – spal. Na to je takrat na družbenih omrežjih opozorila Maja Kocjan, predstavnica Civilne iniciative Bela krajina.

14. maj 2019, Twitter
14. maj 2019, FB

Seja:

S skupne seje dveh parlamentarnih odborov, kjer so obravnavali zahtevo za večja pooblastila Slovenski vojski pri varovanju državne meje. Od leve: Ivan Cegnar, Emil Rojc, Maja Kocjan, na desni Tatjana Bobnar (vir: zajem zaslona)

A. L.