Z avtomobilom trčil v stanovanjsko hišo in odpeljal

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 41 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 172 klicev. V Novem mestu so zasegli vozilo, v kraju Pleš je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, v Verdunu pa se voznik z vozilom trčil v stanovanjsko hišo in odpeljal. Pomagali so tudi pri požaru v Lipniku.

Zaseg vozila

Med kontrolo prometa za Zwittrovi ulici v Novem mestu so dopoldne policisti ustavili voznika osebnega ustavili avtomobila Ford  focus. Med postopkom so ugotovili, da 46-letni kršitelj  nima  veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Vozilo so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom

V kraju Pleš na območju Policijske postaje Dolenjske Toplice so nekaj pred 19. uro neznanci vlomili v stanovanjsko hišo. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

Kršitelja pridržali

Novomeški policisti so bili okoli polnoči obveščeni, da je v kraju Verdun voznik osebnega avtomobila z vozilom trčil v stanovanjsko hišo in odpeljal s kraja. Na podlagi opisa so kršitelja izsledili na domu. 56-letni moški, ki je bil očitno pod vplivom alkohola, ni želel sodelovati v postopku, kršil je javni red in mir, žalil policiste in enega udaril. Zoper kršitelja
so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Požar v Lipniku

Včeraj dopoldne so bili obveščeni o požaru gospodarskega objekta v kraju Lipnik na območju Trebnjega. Gasilci so požar omejili in pogasili. Poškodovan ni bil nihče, po oceni oškodovanca pa je nastalo za okoli 30.000 evrov škode. Okoliščine oziroma vzrok za nastanek požara policisti še preiskujejo, po prvih ugotovitvah pa je tuja krivda izključena, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

C. R.