Vulkanizerji pod nadzorom dacarjev: zamenjajmo, preverimo!

Na območju Dolenjske, Bele krajine in kočevsko-ribniškega območja, ki ga pokrivamo, smo prešteli več kot 110 podjetij in podjetnikov, ki imajo prijavljeno dejavnost menjave pnevmatik in ostalih vulkanizerskih storitev. V teh in naslednjih dneh so pod posebnim nadzorom davkarije.

“Preverjajte račune vulkanizerjev in si prislužite nagrado 10.000 evrov.” Tako nam namreč te dni sporočajo iz Finančne uprave RS (Furs).

Od danes, 15. marca dalje, je spet aktualna menjava pnevmatik. Zakonsko določeni zimski čas se je namreč iztekel. Iz Fursa pa sporočajo, da je preverjanje računov in sodelovanje v nagradni igri možno samo prek mobilne ali spletne aplikacije “Preveri račun”.

Preverimo lahko vse račune, v teh dneh dobljene pri vulkanizerjih, ne samo za menjavo, tudi ostale storitve. Do konca prvega kroga nagradne igre “Vklopi razum, zahtevaj račun” je še 16 dni.

Kako uspešna je akcija do sedaj?

V dveh mesecih in pol nove nagradne igre so potrošniki preverili in na Furs poslali 1.250.000 računov, od katerih so jih 3.820 označili kot račune za opravljene storitve mojstrov. Te račune bo komisija za nadzor žrebanja do začetka žrebanja še pregledala. V tem obdobju je oblikovanih tudi že 34.200 srečk za sodelovanje prek portala eDavki. Vsako preverjanje namreč pomeni eno srečko.

C. R.