Vrstijo se pozivi k odpovedi RTV-naročnine, k temu pozval tudi Rupar

RTV Slovenija (vir: arhiv)

Potem ko so nekateri mediji poročali, da namerava novo vodstvo TV Slovenija ukiniti prenose vseslovenskih protestov upokojencev, uperjene proti aktualni vladi, se na družbenih omrežjih vrstijo pozivi k odpovedi rtv-naročnine. K temu je pozval tudi organizator protestov Pavle Rupar.

 

Slednji je tako včeraj sklical novinarsko konferenco, na kateri je odločitev novega vodstva RTV Slovenija označil kot totalitarno. “Demokracija je ubita, nastopila sta diktatura in enoumje,” je povedal.

Opozoril je, da je RTV Slovenija last vseh, tudi upokojencev, več deset tisočih tistih, ki se na protestu zbirajo mesec za mesecem. “Ne želimo več izključevanja,” je dejal.

Zato je vse državljane pozval, naj prenehajo plačevati rtv-naročnino, udeležence shoda pa, naj se naslednjega udeležijo še v večjem številu, da ga vladi naklonjeni mediji ne bodo mogli spregledati. Shod je sicer napovedan za 6. september, ob 15.30, na Trgu republike v Ljubljani.

Odjava RTV sprejemnika in s tem prispevka se lahko sicer opravi na predpisanem obrazcu, s katerim zavezanec izjavi, da nima televizijskega sprejemnika oziroma nobene druge naprave, preko katere bi lahko spremljal televizijske programe; nima radijskega sprejemnika oziroma nobene druge naprave, preko katere bi lahko spremljal radijske programe in nima radijskega sprejemnika v avtomobilu. Obrazec za odjavo je mogoče najti na tej povezavi.

A. V.