Vrstijo se pozivi k izstopom iz sindikata

Lidija Jerkič, predsednika ZSSS in SKEI na včerajšnjem protislovenskem shodu pod rdečo zastavo. (Vir: družbena omrežja)

Na včerajšnjem protislovenskem shodu v Ljubljani sta bila navzoča tudi Lidija Jerkič, predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), na tem mestu je nasledila Dušana Semoliča (SD), in Sindikata kovinske in elektro industrije (SKEI), in Branimir Štrukelj iz Sindikata za vzgojo in izobraževanje (SVIZ) ter član Levice.

Poslanka Anja Bah Žibert je tik pred shodom ponovno spomnila na mesečne prihodke, ki jih prejemata Jerkičeva in Štrukelj. Ob poročanju medijev o shodu pa je dodala, da smo v Sloveniji priča popolni zlorabi sindikatov v politične namene.

Mesečni prihodki vodilnih v sindikatu

  1. Lidija Jerkič mesečno prejme skupno 9600 evrov.

2. Branimir Štrukelj mesečno prejme skupno 6800 evrov, ob tem dodatno služi še v nadzornih svetih.

Posebnost obeh je, da sta sindikalna voditelja in hkrati še člana Državnega sveta RS (državna svetnika). Oba pa nasprotujeta, da bi se davki v Sloveniji znižali in bi bile zato neto plače zaposlenih višje.

Zato se na družbenih omrežjih že vrstijo pozivi, kot je naslednji: “Ljudje izpišite se iz članstva sindikatov!! Zajedajo se v vaše dohodke.”

Bah Žibertova je pozneje, ob poročanju tranzicijski levici naklonjenih medijih (MSM), še zapisala:

“MSM o vseslovenski vstaji. Pa dajte, no. Danes je jasno samo eno. V Sloveniji smo priča popolni zlorabi sindikatov v politične namene. Bojda, so sindikalni predstavniki dobesedno prosjačili po Sloveniji, če gre kdo z njimi na protest v Ljubljano.”

M. D.