Vrnitev v Novo mesto z zlatim odličjem

Nosilec zlatega odličje 15-letni Nejc Stojanovič (na sredini, v modrem)

V soboto je v češki prestolnici, Pragi, potekal 2. krog Mednarodne lige v tajskem boksu-muaythai, na katerem je nastopilo 116 borcev iz Češke, Slovaške, Nemčije in Slovenije. Dvoboji so potekali v otroški, kadetski, mladinski in članski konkurenci.

Tekmovanja so se udeležili trije tekmovalci novomeškega kluba Scorpion gym: Nejc, Lily in Ogi, in tekmovalca kluba Nak Muay gym iz Ivančne Gorice: Gal in Matic.

To so naši mladi upi in nova generacija tekmovalcev, so sporočili iz kluba.

Zlati 15-letni Nejc Stojanović

Tokrat je zasluženo slavil le Nejc Stojanović, ki se je vrnil v domovino in svoje rojstno Novo mesto z zlatim odličjem. Ostali se bodo učili iz poraza. Komaj 9-letna Lily je pokazala srčnost in borbenost v svojem prvem dvoboju, kar žal ni bilo dovolj za zmago.

S tekmovalci je odpotovala tudi Bojana Šebenik v vlogi tehnične vodje in mednarodne pokrajinske sodnice. Na tekmovanje sta odpotovala tudi predsednik Slovenske zveze tajskega boksa Iztok Vorkapić in trener Franci Grajš, ki je dejal: »Že čez 12 dni nas čaka nova tekmovalna preizkušnja »popravni izpit. Mladi so naša prihodnost!«

Rezultati tekmovanja so bili naslednji:

– do 57 kg (14 let): Ognjen Lazarević (Scorpion gym) – Tomaš Bartak (Češka): TKO 2R
– do 67 kg (član): Gal Hrovat (Nak Muay Ivančna G.) – Radek Krouza (Češka): 0:3
– do 60 kg (15 let): Nejc Stojanović (Scorpion gym) – Karel Franc (Češka): TKO 3R
– do 71 kg (član): Matic Godec (Nak Muay Ivančna G.) – Novotny Jakub (Češka): 0:3
– do 40kg (9 let): Lily Fideršek (Scorpion gym) – Kristyna Neumanova (Češka): 0:3

Od leve: sodnik, Krystina Neumanova (Češka) Petr Ottich (predsednik Češke zveze tajskega boksa), Lily Fideršek (Scorpion Gym) in Iztok Vorkapić (predsednik Slovenske zveze tajskega boksa).

Ob tej priložnosti se v Scorpion gymu zahvaljujejo Češki zvezi tajskega boksa na odlično organizacijo in korektno sojenje pod budnim očesom njihovega predsednika Petra Otticha.

Udeležbo tekmovalcem je s kombijem podprl Avto center TIT, donatorja pa sta bila podjetji M TOM in LGZD.

Besedilo: Scorpion gym

Foto: Scorpion gym in Bartáková Lenka