Vreme: Kaj nas čaka v tem tednu?

Vir: Arso, vreme (Twitter)

Iz Agencije RS za okolje (Arso) so zapisali, da nam po zadnjih izračunih v prihajajočem tednu suhega dne po vsej državi žal ne morejo obljubiti, se bo pa večinoma dalo izkoristiti vsaj suhe dopoldneve.

 

V ponedeljek in torek bo prevladovalo sončno vreme. V ponedeljek popoldne bo predvsem na severu nastalo nekaj ploh ali neviht. V torek pa se bodo popoldanske plohe in nevihte iznad severne Slovenije zvečer razširile nad večji del države in v drugem delu noči na sredo ponehale.

V sredo bo na nebu več oblačnosti, popoldne bo nastalo še nekaj ploh. Posamezne plohe in nevihte bodo nastajale tudi v četrtek tekom celega dne. Temperature bodo vse dni večinoma med 25 in 30 °C.

Padavine bodo še najpogostejše v petek in deloma tudi v soboto, ko nas bo kot kaže prešla hladna vremenska fronta.

Vremenska slika: Višinska dolina s hladnim zrakom se pomika čez območje vzhodnih Alp proti vzhodu. V višinah prehodno doteka nad naše kraje nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V ponedeljek bo ob severnem Jadranu precej jasno s šibko burjo. Drugod bo občasno nekaj spremenljive oblačnosti, predvsem v Alpah bo popoldne nastala kakšna ploha ali nevihta.

M. D.