Vozne razmere: Največ težav na cesti Novo mesto – Metlika

(vir: PU Novo mesto)

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so v današnji noči, ko je pričelo močneje snežiti, kot običajno v takšnih primerih, največ težav v prometu pričakovali na cesti Novo mesto – Metlika. 

Med 3.30 in 9. uro je bilo odrejeno izločanje tovornih vozil, policisti so odrejali in nadzirali upoštevanje prometne signalizacije in pogoje voznikov za udeležbo v prometu.

V jutranji prometni konici so obravnavali tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda na udeleženih vozilih.

Voznike tovornih vozil opozarjajo, da se morajo ob zimskih razmerah na vseh cestah sami izločati iz prometa, razen na avtocesti, kjer izločanje odreja DARS.

Voznikom svetujejo, naj hitrost vožnje  zmanjšajo in prilagodijo razmeram na cesti ter prilagodijo varnostno razdaljo do vozil, ki vozijo pred njimi. Izogibajo naj se situacijam, v katerih bi bilo potrebno nenadno zavirati in skozi ovinke vozijo počasneje kot v razmerah, ko so ceste suhe.

Na pot se odpravimo le z vozili, ki so opremljenima s predpisano zimsko opremo, z vozil je treba pred vožnjo odstraniti sneg. Previdni morajo biti tudi pešci.

Dodajmo, da cestni kameri na Vahti in pred mejnim prehodom Metlika še vedno ne delujeta. Ceste so zdaj, za razliko od zgodnjih jutranjih ur, večinoma očiščene.

(vir: PU Novo mesto)

Vir: PU Novo mesto

M. D.