Volitve: Je Renata Brunskole že vrgla puško v koruzo?

V Občini Metlika se za mesto župana potegujeta Darko Zevnik in Renata Brunskole. Prvi na listi stranke SD, Brunskoletova pa je kandidaturo vložila s podpisi volivcev in volivk, predlagateljica je Nastja Brunskole.

Zevnik je tudi nosilec liste SD za občinski svet, Brunskoletova pa na volitvah za občinski svet nastopa s samostojno listo, ki jo je poimenovala Lista Renate Brunskole, kjer je tudi nosilka liste.

Njena kandidatura je zanimiva tudi zato, ker ji v drugi polovici decembra 2018 poteče mandat generalne sekretarke Rdečega križa Slovenije (RKS).

RKS naj bi novo vodstvo dobil na zboru članov organizacije, ki bo 20. decembra. Kandidature v RKS so tako v polnem teku. Za predsednika se je edini prijavil Alojz Kovačič (iz mariborskega območnega združenja), Belinda Ladiha, sicer predsednica območnega združenja Hrastnik, pa je edina kandidatka za podpredsednico. Hkrati so za mesto generalnega sekretarja RKS prejeli sedem prijav, šest jih je ustrezalo razpisnim pogojem, v ožji krog so se uvrstili trije kandidati, poročajo danes nekateri mediji.

Med prijavljenimi za mesto generalne sekretarke je po poročanju medijev tudi Renata Brunskole, vendar pa ta za medije ni dosegljiva, da bi to tudi potrdila. Glede na pretekle dogodke v RKS in objave, povezane s tem, pa naj bi bila Brunskoletova v RKS manj zaželena, zato je veliko vprašanje, če bo dobila novi mandat.

C. R.