Vlomili v tri stanovanjske hiše in ukradli zlato

Včeraj popoldne je v Mihovici neznanec vlomil v dve stanovanjski hiši in odtujil zlat nakit. Povzročil je za okoli 3500 evrov škode.

Med 9. in 22. uro pa je v  Žužemberku nekdo skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Lastnike je oškodoval za 1000 evrov.

Na  delovišču na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je med 6. 11. in 7. 11. nekdo vlomil v gradbeni zabojnik in odtujil ventile za plin. Izvajalca del je oškodoval za 1400 evrov.

S Policijske  uprave Novo mesto so še sporočili, da so včeraj posredovali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 168 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, nesreče pri delu in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

C. R.