Vlomili v »Pumpnco«

V noči iz nedelje na ponedeljek so vlomili v objekt »Pumpnce« na Župančičevem sprehajališču ob reki Krki v Novem mestu. Odnesli so pivomat, plinsko jeklenko in 25-litrski sod piva.

Javni prostor ob reki Krki, namenjen branju knjig pod krošnjami, druženju, kulturnim dogodkom in drugim prostočasnim dejavnostim je tako osiromašen za okoli 700 evrov, kolikor je ocenjena prva škoda, ki jo je utrpel najemnik objekta.

Iz parkiranih avtobusov odnesli akumulatorje

V zadnjem tednu dni pa so neznanci na Brezovici v Novem mestu iz parkiranih avtobusov odnesli 16 akumulatorjev in porezali nekaj električnih vodnikov. Lastniku so po prvih ugotovitvah naredili za okoli 3.000 evrov škode.

Zaradi spora oba poškodovana

V Novem mestu sta se pozno popoldne sprla znanca, stara 53  in 47 let. Prepir se je sprevrgel v prerivanje med katerim je 47-letnik padel čez mizo in na tla in se pri tem polil z vročo kavo. 53-letnik ga je pri tem domnevno še obrcal, 47-letnik pa mu ni ostal dolžan in je pograbil nož in mu ga zapičil v nogo. Oba so oskrbeli v novomeški bolnišnici, s tem, da so 53-letnika zadržali na opazovanju. Enemu bodo napisali plačilni nalog, drugega pa kazensko ovadili.

Lažje poškodovani kolesar

Med kolesarjenjem včeraj zvečer je na makadamski poti v naselju Krka padel 80-letni kolesar. Lažje poškodovanega so oskrbeli v novomeški bolnišnici, policisti prisotnosti alkohola niso ugotovili, do nezgode pa je prišlo pri polkrožnem obračanju na makadamskem vozišču.

PU Novo mesto