Vlomili v dva gostinska lokala in osebni avto, ukradli skuter, priklop za prikolico in kolo

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto ponovno poročajo o večjem številu vlomov in tatvin.

V četrtek so v Straži neznanci ponoči pristopili do gradbišča in iz traktorja odtujili priklop za prikolico. Lastnike so oškodovali za okoli 2000 evrov.

V Kanižarici so storilci izkoristili krajšo odsotnost lastnika in vlomili v osebni avtomobil. Pregledali so notranjost in iz zadnjega sedeža odnesli dva kovčka. Lastnik je imel v njih pet pištol, za katere je sicer imel dovoljenja. Ocenjuje, da so ga oškodovali za okoli 1600 evrov. V preiskavi bodo ugotavljali tudi odgovornost lastnika orožja zaradi neustreznega hranjenja orožja.

Izpred bloka na Kajuhovi v Črnomlju so v četrtek med 17. in 21. uro neznanci naložili in odpeljali skuter, ki je bil tam parkiran. Sicer je bil trenutno nevozen, a kljub temu vreden še okoli 1300 evrov.

V petek so v Gorenjem Maharovcu (Šentjernej) so ponoči vlomili v gostinski lokal. Odnesli so cigarete in nekaj menjalnega denarja ter lastnikom povzročili skoraj 1000 evrov škode.

Podobno škodo so storilci naredili tudi z vlomov v gostišče v Dolgi vasi pri Žužemberku – od tam so sicer odnesli zvočnik, sup in menjalni denar.

Šentjernejski policisti prijeli tatove

Sinoči, nekaj po 20. uri, so policisti na številki 113 prijeli prijavo oškodovanca iz okolice Šentjerneja, da je na videonadzornem sistemu opazil dva osumljenca, ki sta izpred hiše ukradla kolo, ga dala v avto in se odpeljala. Policisti iz Šentjerneja pol ure kasneje v Dragi izsledili vozilo ustreznega opisa. V njem so bile štiri osebe, med njimi tudi 29-letnik in 31-letnik, ki sta zelo ustrezala opisu dveh osumljencev. V prtljažniku vozila so našli tudi ukradeno kolo. Kolo so vrnili lastniku, 29-letnika in 31-letnika pa bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine in kršitve nedotakljivosti stanovanja.

Policistom iz  Šentjerneja so pri iskanju osumljencev pomagali tudi policisti posebne policijske enote novomeške policijske uprave.

M. D.