Vlomi v stanovanjske hiše so spet v porastu

Vinjen voznik, prometna nesreča in več vlomov, to je kronika včerajšnjega dne. S PU Novo mesto poročajo o ponovno povečanem številu vlomov v stanovanjske hiše in opozarjajo, naj bomo pozorni na neznane osebe, ki se potikajo okrog.

Sinoči okoli 20. ure je občan policiste opozoril na nevarno ravnanje voznika osebnega avtomobila, ki naj bi v Ledeči vasi (občina Šentjernej) na sredini ceste ustavil avtomobil in ležal v vozilu. Šentjernejski policisti so se takoj odzvali in voznika izsledili. Ko so se približali vozilu, je voznik speljal in nadaljeval vožnjo. Zapeljali so za njim in ga ustavili z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov na službenem vozilu.

Kršitelj ni želel sodelovati v policijskem postopku, skušal je zapustiti kraj in ni upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva. Med postopkom so ugotovili, da gre za večkratnega hujšega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil  Toyota RAV4, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. 53-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,43 miligramov alkohola (2,97 g/kg). Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče

Prometna nesreča v Novem mestu

Dopoldne  se  je  zgodila  prometna nesreča na Straški cesti v Novem mestu. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil voznik tovornega vozila, ki je v križišču odvzel prednost in trčil v avtomobil voznice. Lažje poškodovano voznico so oskrbeli v bolnišnici, povzročitelju nesreče pa so policisti izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

Oškodovanec je policiste obvestil, da je med 13. 3. in 15. 3. v Gorenjih Ponikvah (občina Trebnje) neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil varilni aparat, jeklenko in dve kosilnici.

O vlomu v hišo so bili ob 21. uri obveščeni tudi novomeški policisti. V popoldanskem času, ko je bil lastnik odsoten, je nekdo vlomil vkozi vrata in odtujil denar. Škode je za okoli 1300 evrov.

Prav tako v večernih urah je neznani storilec v Mokronogu skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil 50 evrov.

S Policijske uprave Novo mesto še sporočajo, da v zadnjih dneh ponovno obravnavajo porast števila kaznivih dejanj vlomov v stanovanjske hiše. Ugotavljamo, da storilci v hiše vlamljajo v dnevnem času ali zgodaj zvečer, vedno pa takrat, ko v hiši ni nikogar. Vlamljajo skozi vrata in pritlična okna, preiščejo hišo in kradejo predvsem denar in zlat nakit.

Občane še pozivajo, naj jih obveščajo o pojavu sumljivih vozil ali oseb, ki bi si lahko ogledovali stanovanjske hiše in se pripravljali na izvršitev kaznivih dejanj.

C. R.