Vlomi v Češči vasi, Metliki, Uršnih Selih in Srednjem Grčevju

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o večjem številu vlomu, ki so jih obravnavali včeraj.

Sporočili so, da je med  30.  3.  in 3. 4. je na delovišču v Češči vasi nekdo vlomil v gradbeni zabojnik, poškodoval avtomat za tople napitke in odtujil kovance. V nedograjenem objektu je potrgal električne vodnike in povzročil za 5000 evrov škode.

Na Cesti bratstva in enotnosti v Metliki je med 2. 4. in 3. 4. neznanec vlomil v poslovne prostore podjetja in odtujil računalnik in dva monitorja.

V noči na 3. 4. je na Uršnih Selih nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Škode je za okoli 1500 evrov.

V  poznih popoldanskih urah je v Srednjem  Grčevju (pri Otočcu) neznanec vlomil v
počitniško hišo in odtujil denar. Lastnico je oškodoval za 800 evrov.

Policisti so včeraj intervenirali še v 43 interventnih primerih in na številko 113 prejeli 207 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno-prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu in sprožitev signalno-varnostnih naprav.

C. R.