Vlomi in tatvine, alkohol, 22-letnik pretepal mamo

Med kontrolo prometa v okolici Dvora so policisti 1. 12. ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 24-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran avtomobil. Vozilo so policisti zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Neprilagojena hitrost vzrok za prometno nesrečo

Na cesti med Krvavčjim vrhom in Metliko je v petek popoldne 19-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste, trčila v drevo in se z vozilom prevrnila. Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Povzročitelj pod vplivom alkohola

Metliški policisti so bili 1. 12. zvečer obveščeni o prometni nesreči v Drašičih. Opravili so ogled in ugotovili, da je 50-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste in se z vozilom večkrat prevrnil. Lažje poškodovanega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,83 miligramov alkohola, so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in o okoliščinah
seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola ogrožal ostale udeležence v prometu

3. 12. popoldne so bili policisti obveščeni, da na cesti med Žužemberkom in Dobrničem voznik belega golfa vijuga po vozišču in z nevarno vožnjo ogroža ostale udeležence v prometu. Policisti so 25-letnega kršitelja izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,32 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V Trebnjem so med 30. 11. in 1. 12. neznanci vlomili v skladišče podjetja in odtujili bakreno pločevino, medenino in tri plastične zabojnike. V podjetju ocenjujejo, da so oškodovani za 30.000 evrov.

V Gorenji vasi pri Šmarjeti je 1. 12. popoldne nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi priprto okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

V noči na 2. 12. je v Šmarjeti nekdo skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil 300 evrov.

Pretepal mamo

Črnomaljski policisti so v noči na 2. 12. posredovali v okolici Črnomlja, kjer naj bi pijan moški kršil javni red in mir. Ugotovili so, da je 22-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, vpil na svojo mamo in jo večkrat udaril. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in je nadaljeval s kričanjem in nedostojnim vedenjem, zato so zoper njega uporabili prisilna
sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Poškodovana vozila

Novomeški policisti so bili 1. 12. okoli 19.30 obveščeni o poškodovanju vozila v Velikih Brusnicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je neznanec pod parkirani osebni avtomobil nastavil paket pirotehničnih izdelkov in jih prižgal. S poškodovanjem vozila Volkswagen sharan je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

O  poškodovanju  vozil so bili 1. 12. obveščeni tudi novomeški policisti. V jutranjih urah je na cesti Mirna Peč – Novo mesto neznanec na vozila, ki so peljala mimo, metal pesek in kamenje. Na vozilih je nastalo več manjših poškodb. Policisti okoliščine poškodovanj še preiskujejo.

Ob tem so s Policijske uprave Novo mesto še sporočili, da so minuli konec tedna policisti posredovali v 132 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 582  klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 18 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Šestim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 32 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

C. R.