Vlomi in tatvine: Pester konec tedna

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih in tatvinah, ki so se zgodili ob koncu tedna.

Trebanjski policisti so v Trebnjem obravnavali tatvino katalizatorja. Oškodovanec je v petek zvečer ugotovil, da so mu od začetka januarja iz parkiranega avtomobila ukradli katalizator in mu s tem naredili za okoli 300 evrov škode.

V petek popoldne so predrzneži ukradli torbico z denarjem in dokumenti iz parkirane cisterne na bencinskem servisu v novomeškem Bršljinu, kamor je 35-letni voznik pripeljal gorivo. Za predrznežem, ki je izkoristil kratkotrajno odsotnost voznika in pregledal odklenjeno voznikovo kabino, še poizvedujejo.

Nekaj po drugi uri v petek popoldne je lastnik stanovanjske hiše ugotovil, da so mu dopoldne vlomili v hišo v Češnjicah. Sevniški policisti so opravili ogled kraja. Po prvih ugotovitvah so storilci odnesli žago za rezanje maso, vredno okoli tristo evrov.

V noči iz četrtka na petek so vlomili v trgovino na Rimski cesti v Trebnjem. Po prvih ugotovitvah ogleda so razbili steklo na vhodnih vratih in iz trgovine odnesli mobilne telefone – koliko, bo znano po opravljeni izredni inventuri. Že zdaj pa ocenjujejo, da je škode za nekaj tisoč evrov.

V Velikih Poljanah (občina Škocjan) so od novega leta pa do sobote vlomili v lesen objekt
športnega društva in odnesli zvočnik. Društvu so naredili za okoli 300 evrov škode.

V Golobinjeku (občina Mirna Peč) so novomeški policisti v petek zvečer opravili ogled vloma. Kot kaže so neznanci med torkom in petkom popoldne vlomili v zidanico, jo pregledali in odnesli diatonično harmoniko Melodija. Lastnik je vlom opazil v petek popoldne in obvestil policiste. Storilci so mu naredili za okoli 1500 evrov škode.

Iz lovskega doma na Studencu so storilci v prvih dneh novega leta odnesli približno deset metrov bakrenih odtočnih cevi žleba, vlomili v pomožni objekt ter od tam odnesli še liter žgane pijače. Skupaj so povzročili za okoli 1000 škode.

V nedeljo zvečer so črnomaljski policisti v Semiču opravili ogled vloma v gostinski lokal, ki je sicer že pol leta zaprt. Po prvih ugotovitvah so storilci odnesli štiri prazne 50-litrske aluminijaste sode.

C. R.