Vlomi in tatvine: Kradli kot srake

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih ob koncu tedna.

V Zagorici pri Dobrniču je v noči iz petka na soboto, na 19. junij, nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbo z denarnico in dokumenti. Lastnika je oškodoval za 1500 evrov.

Prav tako v noči iz petka na soboto, 19. junij,  je v Črmošnjicah pri Stopičah nekdo vlomil v poslovni objekt in odtujil blagajno z denarjem in dokumente. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Med petkom in soboto, 18. in 19. junijem je v Dolenjem Vrhpolju neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil motorno žago in električni podaljšek. Lastnika je oškodoval za 250 evrov.

Na območju Kostanjevice na Krki je v soboto, 19. junija, nekdo z dvorišča stanovanjske
hiše odtujil bakren kotel za žganjekuho.

V noči iz sobote na nedeljo, na 20. junij, je na parkirnem prostoru gostinskega lokala v Šentrupertu neznanec vlomil v  kombinirano  vozilo  in v osebni avtomobil. Iz predala kombiniranega vozila je odtujil 10 evrov in iz osebnega avtomobila okoli 100 evrov. Z vlomi in tatvino je povzročil za okoli 1300 evrov škode.

V kraju Drama na  območju Šentjerneja je med soboto in nedeljo, 19. in 20. junijem, neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil odeje in oblačila. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1000 evrov.

C. R.