Vlogo Tine Gaber in njenega bivšega v piramidnih shemah bo preiskovala policija

Takole je Gabrova oglaševala eno od kriptoprevar.

Preiskovalna komisija državnega zbora, ki preiskuje financiranje političnih strank, je v parlamentarni preiskavi naletela tudi na posle Tine Gaber in njenega nekdanjega partnerja Klemna Nicolettija. Oba naj bi bila vpletena v piramidno shemo, preko katere je bilo opeharjenih veliko ljudi. Z zadevo se bo zdaj ukvarjala policija.

 

Za kaj gre? Leta 2017 se je državljanka Bosne in Hercegovine, Jelena Sladojević, povezala z Dijano Đuđić, potem ko se je nanje za pomoč obrnil takratni fant Tine Gaber Klemen Nicoletti, pojavila kot ustanoviteljica dveh podjetij BeReal v Londonu in ljubljanske podružnice. Prokurist v Ljubljani je bil Nicoletti, ki je leta 2021 na tajnem zaslišanju v državnem zboru povedal, da je bila v podjetju BeReal zaposlena tudi Tina Gaber. Ta je sicer nastopala v kar nekaj promocijskih posnetkih te piramidne sheme, so pretekli teden poročali v oddaji Tarča na TV Slovenija.

V BeRealu so nato ljudem prodajali naložbene pakete za od 500 do 28.000 evrov. Obljubljali so 45-odstotni donos. Obljubljali so še dodatni denar za vsakega, ki bi v naložbo pripeljal nove ljudi. Koliko denarja so ljudje vplačali v shemo, ni znano. Samo v slovensko podružnico se je v pol leta delovanja prelilo 42.000. Kam je šel ta denar, ni znano, so razkrili v Tarči.

Nicoletti je sicer leta 2019 v BiH tudi sam ustanovil podjetje Pe-Ni Group, ki naj bi se ukvarjalo s posredovanjem delovne sile. Spletna stran podjetja je že ugasnila, zadnja objava na družbenih omrežjih je iz leta 2020, na omrežju LinkedIn pa je zapisano, da družba zaposluje od 200 do 500 ljudi. Sedež Nicolettijevega podjetja je na naslovu v Banjaluki, kjer ima svoje podjetje tudi Dijana Đuđić.

Celotno zadevo z domnevno kriminalno družbo, piramidno shemo, vključno z informacijami o vlogi Tine Gaber, so po poročanju Tarče poslanci predali policiji in tožilstvu in obenem naznanili sume vseh kaznivih dejanj, ki so se pri tem pojavili.

A. V.