Vlasta Nussdorfer: “Prav danes sem prisluhnila kolegici, ki je opisovala hud boj družine”

Vlasta Nussdorfer, nekdanja varuhinja človekovih pravic (vir: družbena omrežja)

“Hudo mi je, ko poslušam o tem, da gre le za navadno gripo, pa še ta naj bi bila umetno ustvarjena. Da ne rečem: izmišljena. Da, tako govorijo tisti, ki ‘je’ niso doživeli ali zgolj v zelo lahki obliki.

Prav danes sem namreč prisluhnila kolegici, ki je opisovala hud boj družine, kjer je najprej zbolela ‘grška’ maturantka, za njo pa prav vsi družinski člani. Brez izjeme. Tudi mati, ki je (bila) vneta in zelo, res zelo zagrizena anticepilka. Bori se že dobrih štirinajst dni. Tako rada bi jo povprašala po tej čisto ‘sezonski’ gripici.

Take ljudi bi morali poiskati naši mediji in objaviti njihove izjave; prej in potem. Pa jih ne, ker se skrivajo, ker nočejo izdati, kako hudo je, ker so pripravljeni o vsem tem celo dobesedno lagati. Mož moje dobre prijateljice še vedno pripoveduje, kako je bilo ležati v bolnišnici in kako so se dušili on in njegovi sotrpini. Izkušnja, ki je nikoli ne pozabiš. Čez noč so ga prestavili v Maribor, ker jih je bilo v Ljubljani preveč.”

Tako je v komentarju na portalu Ius info zapisala Vlasta Nussdofer, svetovalka predsednika republike in nekdanja varuhinja človekovih pravic.

In dodala: “Mediji sicer k sreči zadnje čase precej pogumno objavljajo prispevke, v katerih o bolezni spregovorijo ljudje, ki jim res lahko verjamemo. Gre za mlade zdravnike, prostovoljce, medicinske sestre, prebolevnike itd. Nekaterim kasneje žal celo grozijo.”

C. R.