Vlamljali in kradli so kot za stavo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med vikendom obravnavali devet vlomov in poskusov vlomov, pet različnih tatvin in tri poškodovanja tuje stvari.

V petek zvečer so trebanjski policisti opravili ogled vloma osamljene hiše na Korenitki. Po prvih ugotovitvah so neznanci na silo vstopili v hišo, pregledali prostore, a nič odnesli. Lastniku so kljub temu naredili za več sto evrov škode na vratih in oknih.

V noči iz petka na soboto so policisti obravnavali vlom v prodajalno
Kmetijske zadruge Trebnje v Žužemberku. Vlom naj bi se zgodil okoli pol četrte ure zjutraj. Po prvih ugotovitvah ogleda so neznanci z vlomom naredili za nekaj tisoč evrov škode.

Vlomili so tudi v Regrči vasi pri Novem mestu. Najverjetneje v petek popoldne ali v noči iz petka na soboto so vlomili v stanovanjsko hišo in pregledali notranjost. Z ogledom so ugotovili, da niso nič odnesli, kljub temu so lastnikom naredili za več sto evrov škode.

V soboto, med sedmo zjutraj in polpeto popoldne, so neznanci vlomili v avto, parkiran ob gozdni cesti na relaciji Komarna vas – Gače. Medtem, ko je lastnik vozila v gozdu delal, so neznanci razbili steklo na avtu in odnesli baterijsko kotno brusilko ter plastične škatle z različnim orodjem. Po prvih ocenah so lastnike oškodovali za več kot 2000 evrov.

Električni brusilnik so odnesli tudi iz kotlovnice Šolskega centra v Novem mestu. Storilci so v soboto na silo vstopili v kotlovnico, jo pregledali in odnesli električno kotno brusilko znamka Makita. Lastniku so naredili za približno 1000 evrov škode.

Vlomili so tudi v Mostu pri Mokronogu. V Mostu so bili domači med šesto in pol deseto so bili zdoma, ko so se vrnili pa opazili, da so jim vlomili. Ukradli so denar in nekatere ostale stvari, škode je za več kot 1000 evrov. več kot tisoč evrov škode.

Vlomili so tudi v stanovanjsko hišo v Šentpetru pri Otočcu. Storilci so pregledali prostore in pobrali nekaj denarja, skupaj so naredili za skoraj 1000 evrov škode.

V nedeljo popoldne so novomeški policisti obravnavali vlom v knjigarno na Glavnem trgu v Novem mestu. Storilci so vlomili v prostor in tam našli dve denarnici z nekaj gotovine. Skupne škode naj bi bilo za več kot tristo evrov, a predvsem zaradi škode, povzročene z samim vlomom. V bližini so policisti izsledili več oseb – ali je kdo od njih storilec, bo pokazala nadaljnja preiskava.

V Posavju so v petek zvečer vlomili v stanovanjsko hišo v Dolenji vasi pri Krškem. V soboto popoldne pa še v stanovanjsko hišo v Dolenjem Boštanju pri Sevnici.

C. R.