Vlada Palestincem pošilja 150 tisoč evrov

Fotografija je simbolična. (Vir: pixabay.com)

Medtem, ko v Sloveniji prebivalci na poplavljenih območjih še vedno niso prejeli pomoči države, je vlada na včerajšnji seji našla denar za pomoč t. i. palestinskim beguncem na Bližnjem vzhodu. Agenciji Združenih narodov (UNRWA) bo tako iz državnega proračuna nakazala 150.000 evrov.

Predlog za nakazilo je dalo ministrstvo za zunanje zadeve, ki ga vodi Tanja Fajon (SD).

V obrazložitvi vlade je zapisano, da so se za to odločili “v luči nedavnega dogajanja na območju Gaze, intenzivnega bombardiranja in hitrega slabšanja življenjskih razmer”.

Odzivi na to odločitev slovenske vlade so predvsem negativni. Večina jih meni, da pomoč do sicer že tako revnih palestinskih beguncev sploh ne bo prišla, saj so slednji talci teroristične organizacije Hamas. Slednji bodo denar prestregli in ga porabili za svoje oboroževanje in infrastrukturo. Zadnje čase se namreč tudi v EU pojavlja vse več pomislekov, ali denar, namenjen beguncem, res pride v prave roke. Mnogi indici namreč kažejo, da večino denarja prestreže Hamas, ki ga porabi za oboroževanje. Zato je tudi znotraj EU vse več pozivov k reviziji tovrstnih nakazil.

Ampak to slovensko vlado ne moti. Vse skupaj je tako, kot če bi Slovenija ob napadu Rusije na Ukrajino pomoč nakazala Rusiji in ne Ukrajini.

Nadalje poznavalci opozarjajo, da Golobova vlada ni sprejela še ničesar za zaščito Slovenije pred teroristi, ki bodo sedaj hoteli v Evropo po t. i. balkanski migrantski poti.

M. D.