Vlada načrtuje postavitev velikega kontejnerskega naselja za potrebe migrantov

Primer bivalnega kontejnerja, vladni urad naroča nekaj podobnega, k temu še posebej tuš- in wc-kontejnerje. (vir: arhiv)

Vladni urad za oskrbo in integracijo migrantov je prvotno število kompletov bivalnih in sanitarnih kontejnerjev povečal iz 56 na 62. Iz pojasnil urada je razvidno, da bodo vsi kompleti postavljeni na eni lokaciji, izven Ljubljane, do 160 km stran, očitno nekje ob meji. Komplet zajema ogrevalne kontejnerje in posebej tuš- in wc-kontejnerje.

Razpis je bil objavljen 21. septembra, odpiranje ponudb je bilo včeraj, v petek, 6. oktobra 2023, ob 12. uri. Več podatkov zaenkrat ni znanih.

Hkrati ima urad do 6. novembra za potrebe migrantov, vlagateljev namere in prosilcev za azil, ponovno odprto javno naročilo za nakup in dobavo PVC natikačev modela “kroks”. Natikači morajo imeti vrtljiv petni trak. Odprto je bilo tudi javno naročilo za pranje perila za migrante, naročilo so včeraj oddali.

Spremembe pri vodenju Gotenice

Če lokacija postavitve kontejnerskega naselja ni znana, pa je v zadnjem času prišlo do zamenjave vodje Vadbenega centra Gotenica. Po našem preverjanju o menjavi, ki po podatkih naših virov naj ne bi bila ravno prostovoljna, so nam s Policije sporočili, da se je dolgoletni vodja Igor Stošič “upokojil”, Center zdaj vodi Borut Nemanič.

S Policije so nam dodatno sporočili, da je bil Nemanič na mesto vodje centra premeščen že s 30. junijem. Pred premestitvijo je opravljal delo na Policijski postaji Metlika, na delovnem mestu policijski specialist – pomočnik načelnika. V policiji je zaposlen že 29 let.

A. L.