Vizjak: “Posnetek ni pristen. To je poskus likvidacije!”

Mag. Andrej Vizjak, minister za okolje in prostor (vir: arhiv)

Na komercialni televiziji POP TV so sinoči objavili zvočni posnetek domnevnega 14 let starega pogovora med nekdanjim gospodarskim ministrom mag. Andrejem Vizjakom in tajkunom Bojanom Petanom (DZS, Terme Čatež, mediji). Pogovor naj bi potekal o izogibanju plačila davka.

V poročanju pa ni bilo zaslediti, da bi novinarji poskušali pridobiti odziv obeh vpletenih.

Danes se je na to odzval Vizjak, zdajšnji minister za okolje in prostor, in povedal:

“S Petanom sem kot minister sicer večkrat sedel na sestanku, kot z drugimi direktorji, a le glede izboljšanja delovne zakonodaje. Posnetek ni pristen. Tole je poskus likvidacije! Imam čisto vest. Menim, da gre za neko lepljenko zvočnih posnetkov!”

Razlog vidi v poskusu “prekinitve delovanja mafijskega smetarskega podzemlja”.

Domnevno 14 let stare posnetke so sicer objavili ravno v času sprejemanja zakonodaje o ravnanju z odpadki.

Po navedbah poznavalcev so diskreditacijo Andreja Vizjaka pripravili v medijih smetarsko-medijskega tajkuna, pravnomočno obsojenega Martina Odlazka, da bo bolj odmevno (in manj očitno), pa so to nato objavili na POP TV.

Na to, da zadevo vodijo iz Odlazkovih krogov, je danes opozoril tudi notranji minister Aleš Hojs.

Spomnimo. Martin Odlazek je v občini Škocjan kupil večjo nepremičnino, jo je obnovil in ogradil. Tam ima prijavljeno tudi stalno prebivališče.

Naši viri pa navajajo, da želi Odlazek v škocjanski občini urediti večjo zbiralnico odpadkov (morda tudi sežigalnico). Ker mu tega zdajšnja oblast ne dovoli, se prek svojih medijev poslužuje različnih diskreditacij, tako vidi, predvsem s ciljem, da bi zdajšnja vlada padla in bi morebitna nova, Kulovska, ustregla njegovih željam, hkrati pa te še dodobra finančno podprla.

M. D.