Vinjeni za volan, rekorder voznik tovornjaka s kar 1,30 miligrama alkohola

Novomeški prometniki so v noči na 7. 10. v Novem mestu ustavili voznika tovornega vozila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 31-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,30 miligramov alkohola. Vozilo so zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Med kontrolo prometa v okolici Novega mesta so policisti 6. 10. dopoldne ustavili voznika osebnega  avtomobila  Renault  megane. Med postopkom so ugotovili, da 43-letni kršitelj vozi v  času, ko se mu izvršuje ukrep prepovedi  vožnje. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

8. 10. popoldne so črnomaljski policisti pri Lokvah ustavili 21-letnega voznika, ki je vozil osebni avtomobil. Zaradi nepravilnega prevoza otrok v vozilu so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, vendar prepovedi ni upošteval, saj so ga kasneje policisti ponovno ustavili. Tokrat so mu avtomobil zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali

V  noči na 9. 10. so policisti v okolici Trebnjega zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus alkoholiziranosti 34-letnemu vozniku osebnega avtomobila iz Bosne in Hercegovine. Kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,72 miligramov alkohola, so odpeljali v prostore za pridržanje in ga bodo privedli v takojšen postopek na pristojno sodišče.

Prometna nesreča: pobegli voznik

Novomeški policisti so bili v noči na 8. 10. obveščeni o prometni nesreči v Žabji vasi v Novem mestu. Ugotovili so, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo. 31-letnega povzročitelja, ki je kraj nesreče zapustil, so izsledili in mu zaradi očitnih  znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,80 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Vir: Policijska uprava Novo mesto