Vinjen ustavil in zaspal kar sredi ceste

Voznik pod vplivom alkohola na cesti zaspal v avtomobilu, v prometni nesreči poškodovani dve voznici, zasegli avtomobil. To je prometna kronika včerajšnjega dne, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Šentjernejski  policisti  so  bili okoli 20. ure obveščeni o avtomobilu, ki naj bi bil v Ledeči vasi parkiran sredi ceste in oviral promet, v vozilu pa naj bi spal voznik. Na kraju so policisti med postopkom ugotovili, da gre za 52-letnega domačina, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,28 miligramov alkohola (2,66 g/kg). Volkswagen golf so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V prometni nesreči poškodovani dve voznici

Okoli  15.30  se je zgodila prometna nesreča z udeležbo treh vozil na Malem Slatniku. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 59-letni voznik, ki je zaradi prekratke  varnostne razdalje trčil v avtomobil 38-letne voznice, ki je vozila pred njim, njen avtomobil pa je odbilo v avtomobil, ki ga je vozila 63-letna voznica. Obe udeleženki sta se v  nesreči  lažje  poškodovali. Policisti  so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa v okolici Novega mesta so policisti popoldne ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot. Med postopkom so ugotovili, da 19-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih  tablic. Avtomobil so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

C. R.