Vesna Zarabec: “Kandidiram z namenom, da obrnemo stvari na boljše”

Vesna Zarabec na sejmu AGRA (vir: osebni arhiv VZ)

V Občini Žužemberk za občinsko svetnico kandidira zanimivo mlado dekle. Ugotovili smo, da gre za Vesno Zarabec, doma iz Dolnjega Ajdovca pri Dvoru.

Posledično nas je zanimalo, kdo je Vesna Zarabec in ugotovili:

Vesna je nasmejano dekle iz Suhe krajine, ki  se vedno trudi ugoditi željam drugih. Aktivna je na veliko področjih. Trenutno obiskuje študij zootehnike na biotehniški fakulteti v Ljubljani. Že sama izbira študija pove, da obožuje živali. V veselje ji je delo na domači kmetiji, rada pa se loti tudi gospodinjskih del. Ljudje jo poznajo po harmoniki, saj že več let nastopa na občinskih prireditvah. Poleg tega je tudi strokovni vodja mlajše skupine Društva harmonikarjev Mirna Peč in predsednica društva DPM Suha krajina. 

Vesna nam je v krajšem pogovoru povedala:

Ste tudi predsednica podeželske mladine. Kakšne so vaše aktivnosti na tem področju?

Res je, z letošnjim letom sem postala predsednica Društva podeželske mladine (DPM) Suha krajina, kar pa zahteva veliko mero odgovornosti in organizacije. Člani se radi udeležujejo raznih aktivnosti, ki temeljijo predvsem na druženju in sklepanju novih prijateljstev. Udeležujemo se raznih kmečkih iger, kvizov in dogodkov, ki jih barva podeželski duh. Letos smo imeli pomembno vlogo pri organizaciji državnega kviza Mladi in kmetijstvo, kjer so se ekipe posameznih regij pomerile v znanju.

Zasledili smo tudi, da ste pred časom prejeli pokal za najboljšega harmonikarja občine Žužemberk. Kdo vas je navdušil za harmoniko, še igrate?

Glasba me spremlja že od samega otroštva. Pri šestih letih mi je oče kupil harmoniko in od takrat sem z njo nerazdružljiva. Kmalu sem začela nastopati in se predstavljati  po tekmovanjih. Zadnja leta pa sem tudi aktivna v Društvu harmonikarjev Mirna Peč, kjer smo pred kratkim posneli zgoščenko z naslovom Nazaj domov.

Vstopate tudi v politiko, kandidirate za občinsko svetnico. Kaj vas je vodilo pri tem? Kakšne načrte imate, če boste izvoljeni v občinski svet?

Za občinsko svetnico kandidiram z namenom, da obrnemo stvari na boljše. To pove tudi naš slogan »Bolje za vse!«. Moja velika želja je povezati ljudi v Suhi krajini, saj smo skupaj močnejši. Skupaj lahko veliko premaknemo v smeri razvoja Suhe krajine. Obljubim, da bom znala prisluhniti ljudem in ponesti njihove želje naprej. Zavzemala se bom predvsem za cestno infrastrukturo in pa seveda za društva.

Vesna Zarabec, predsednica Društva podeželske mladine Suha krajina (vir: osebni arhiv VZ)

A. L.