Velik požar na znani kmetiji

Kmetija Mis v plamenih (vir: Občina Medvode)

V Zavrhu pod Šmarno goro poteka intervencija večjega obsega, saj je prišlo do požara na kmetijskem objektu. Cesta je v tem delu Zavrha zaradi velikega števila intervencijskih ekip trenutno zaprta, zato prosijo, da za dostop do naselja uporabimo spodnjo cesto (po gozdu).

Takšno je sporočilo občine Medvode. Črn gost dim pod Šmarno goro pa je viden daleč naokrog.

Policija pa je sporočila, da gori objekt (40 x 80 metrov, katerega streha je prekrita s sončnimi celicami. Po doslej znanem gre za gospodarsko poslipje, v katerem se je nahajala živina, skladišč in kmetijska mehanizacija. Živina pa je rešena iz objektov.

Domačini navajajo, da gori hlev na kmetiji Mis.

S Policijske uprave Ljubljana so dodatno sporočili, da vzrok za požar še ni znan. V požaru je nastala večja gospodarska škoda, saj je pogorelo celotno ostrešje večjega gospodarskega poslopja, na katerem je bila tudi sončna elektrarna. Del stavbe se je porušil. Po do sedaj znanih podatkih v dogodku ni bil nihče poškodovan, prav tako  so bile iz poslopja rešene vse živali, ki prav tako niso poškodovane. Vse okoliške prebivalce naprošajo, naj se ne približujejo objektu, naj ne ovirajo dela interventnih služb, nevarnosti razširjanja dima pa ni več.

Požar, kmetija Mis

M. D.