Večje število vlomov in tatvin

Kršitelja pridržali, prometna nesreča pod vplivom alkohola, vlomi, tatvine in poškodovanje tuje stvari. To so dogodki, ki so po navedbah s Policijske uprave Novo mesto zaznamovali minuli konec tedna.

Med kontrolo prometa v okolici Mirne so policisti v noči na soboto, 7. aprila, ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 33-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,09 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Novomeški prometniki so med kontrolo prometa na avtocesti v soboto popoldne ustavili voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške. Med postopkom so ugotovili, da 41-letni kršitelj vozil pod vplivom  alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,04 miligramov alkohola. Tujca so odpeljali v postopek na pristojno sodišče.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Trebanjski policisti so bili v noči iz sobote na nedeljo obveščeni o prometni nesreči v Dolenji Nemški vasi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 29-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal v jarek. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola. Izdali so mu plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V noči na petek je v Novem mestu nekdo vlomil v poslovne prostore in odtujil prenosno blagajno. Škode je za okoli 300 evrov.

S strehe  objekta v Šmihelu v Novem mestu je neznanec odtujil okoli 20 metrov bakrenih žlebov in povzročil za okoli 600 evrov škode.

S parkirnega prostora gostinskega objekta v okolici Novega mesto so neznanci med četrtkom in petkom odtujili šest reflektorjev in električne vodnike. Povzročili so za okoli 1000 evrov škode.

V kraju Brezovica na območju Šmarjeških Toplic je v petek pozno popoldne nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za 300 evrov škode.

V  noči  iz petka na soboto je v Trebnjem neznanec vlomil v poslovne prostore podjetja in odtujil akumulatorje in denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V kraju Srednje Grčevje (pri Otočcu) je med soboto in nedeljo nekdo vlomil v zidanico in odtujil suhomesnate izdelke in več steklenic alkoholnih pijač.

Poškodovanje tuje stvari

Na  terasi  gostinskega lokala v Novem mestu je v noči na soboto nekdo poškodoval osem grelcev. Lastnika je oškodoval za 2000 evrov.

C. R.