Več vlomov, v Drganjih Selih in Drašičih ukradli dva avtomobila

Policija poroča o več vlomih, ki so se zgodili v preteklem vikendu, in o dveh ukradenih osebnih avtomobilih.

V Drganjih Selih je v noči iz sobote na nadeljo (na 20. oktober) nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil osebni avtomobil znamke Renault clio, temno rdeče barve, registrskih oznak NM U6-559.

V  današnji noči (iz nedelje na ponedeljek) je v Drašičih neznanec z dvorišča stanovanjske hiše odtujil osebni avtomobil znamke Chevrolet cruze, črne barve, registrskih številk NM NP-729. Za oba vozila s PU Novo mesto poročajo, da sta bila odklenjena, v obeh so bili kontaktni ključi.

V Trebnjem je v noči na petek (18. oktober) neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko  hišo in odtujil denar in zlat nakit. Lastnico je oškodoval za okoli 1500 evrov.

V petek, med 18. in 20. uro, je v Dolenji Brezovici (pri Šentjerneju) nekdo izkoristil
odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit, pištolo in puško. Lastniku je z vlomom in tatvino povzročil za okoli 5000 evrov škode.

V Češči vasi  (pri Novem mestu) je v soboto, med 6. in 8. uro, neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit. Škode je za okoli 3700 evrov.

V soboto je v Dolenji vasi pri  Črnomlju nekdo izkoristil  odsotnost stanovalcev  in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in lastnike oškodoval za 2000 evrov.

V kraju Studenec (občina Trebnje) je v soboto, med 19.30 in 23. uro, ko so bili stanovalci odsotni, nekdo  skozi  okno  vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit in lastnike oškodoval za 10.000 evrov.

C. R.