Več vlomov in tatvin, več tisoč evrov škode

S Policijske uprave Novo mesto ponovno poročajo o več vlomih in tatvinah, tatiči so lastnikom povzročili več tisoč evrov škode.

Med vikendom so vlomili v dva gradbena zabojnika v Češči vasi pri Novem mestu. Po prvih ugotovitvah ogleda so odnesli večjo količino električnih vodnikov ter okoli 50 litrov dizelskega goriva in okoli 70 litrov bencina. Gradbeno podjetje so po prvih ocenah oškodovali za 2000 evrov.

Na Smuški cesti (Semič) so v zadnjih dneh vlomili v prostore garaže ob vikendu. Odnesli so starejšo motorno žago znamke Stihl, motorno škropilnico iste znamke ter bakreno ročno škropilnico. Lastnikom so povzročili za okoli 600 evrov škode.

Drzni storilci so med vikendom preplezali ograjeno zunanje skladišče Kmetijske zadruge v Metliki in iz tovornega vozila odstranili večjo količino zavojev vode v plastenkah po pol litra, večjo količino piva v steklenicah, prazne steklenice piva v zabojnikih ter iz rezervoarja
iztočili okoli sto litrov dizelskega goriva. Skupno materialno škodo ocenjujejo na okoli 4000 evrov.

V noči iz ponedeljka na torek so neznanci iz parkiranega avtomobila na Obrtniški ulici v Trebnjem odtujili štiri pnevmatike na litih platiščih. Naredili so za okoli 1000 evrov škode.

M. D.