Več vlomov in tatvin, povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

V Kanižarici je med 17. 5. in 18. 5. nekdo vlomil v poslovne prostore podjetja in odtujil denar in tehtnico. Škode je za okoli 4000 evrov.

Med  17.  5.  in 18. 5. so v kraju Mihovica na območju Šentjerneja neznanci vlomili v več kmetijskih objektov in odtujili osem kardanov, kompresor, orodje in šest prašičev. Lastnika so oškodovali za 7000 evrov.

V Račjem selu na območju Trebnjega je v noči na 19. 5. nekdo vlomil v garažo ob stanovanjski hiši in odtujil več kosov orodja. Škode je za okoli 1000 evrov.

Velikem Kalu na območju Mirne Peči je v noči na 20. 5. neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Lastnika je oškodoval za 5000 evrov.

V noči na 20. 5. je v Metliki nekdo vlomil v klet stanovanjske hiše in odtujil tri motorne žage.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

V kraju Pusti  Gradec  na območju PP Črnomelj je 20. 5. nekaj pred 6. uro 19-letni voznik začetnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,37 miligramov alkohola. Izdali so mu plačilni nalog in o kršitvah seznanili sodišče, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

C. R.