Ustrahovali in okradli tudi nemočno ženico

Policisti so v ponedeljek zvečer opravili ogled vloma v stanovanjsko hišo v Malem vrhu pri Mirni Peči. Po prvih ugotovitvah so storilci izkoristili odsotnost domačih in na silo vstopili v hišo. Odnesli so nekaj denarja, poškodovali stavbno pohištvo in naredili skupaj za nekaj tisoč evrov škode.

Približno v istem času so s podobno vsebino na številko policije 113 klicali tudi iz Vrha pri Ljubnem. Tudi tu so storilci na silo vstopili v hišo, pri tem poškodovali stavbno pohištvo, pregledali prostore in odnesli nekaj malega gotovine. Kljub vsemu so naredili za nekaj tisoč evrov škode.

Prvega novembra popoldne pa so storilci izkoristili krajšo odsotnost domačih, ki so bili na pokopališču, in vlomili v stanovanjsko hišo v Dolnjem Ajdovcu. Povzročili so jim za nekaj sto evrov škode.

S hudo predrznimi tatovi pa se je srečala 84-letnica iz Gmajne pri Šentjerneju. V torek zvečer so trije storilci na silo vstopili v hišo, ko je bila doma. Vpričo nje so se sprehodili po hiši, ji odnesli denarnico in telefon, da ni mogla poklicati policije in jo osuplo in prestrašeno
zapustili. Do fizičnega stika sicer ni prišlo in je gospa nepoškodovana, policijo je poklicala šele v sredo zjutraj, ko je pred hišo našla hišni telefon. Policisti so opravili ogled, z zbiranjem obvestil še nadaljujejo.

Iz brunarice na Vinkovem Vrhu (občina Žužemberk) so med prazniki odnesli električni agregat in lastniku naredili za nekaj sto evrov škode, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

C. R.