Včerajšnje neurje zajelo Dolenjsko in Posavje

Tako je bilo včeraj v Mokronogu. (vir. PGD Mokronog)

Včerajšnje neurje z močnim dežjem in točo je zajelo del Dolenjske in Posavje. V Novem mestu je v eni uri padlo 30 milimetrov dežja, ohladilo se je za sedem stopinj Celzija.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je neurje v popoldanskem času zajelo občine Krško, Sevnica, Mokronog-Trebelno in Novo mesto.

Po do zbranih podatkih so bili aktivirani gasilci iz devetih prostovoljnih gasilskih društev in dve poklicni enoti. Gasilci so prečrpavali meteorno vodo iz zalitih prostorov stanovanjskih objektov, gostinskega objekta in vozišč. Prav tako je meteorna voda odprla kanalizacijske pokrove, podrtih je bilo nekaj dreves.

V času dogodkov večjega obsega neurja so na območju Novega mesta zabeležili več prijav dogodkov. Aktivirali so poklicne gasilske enote in prostovoljna teritorialna gasilska društva Enote o poškodovanih in številu poškodb niso poročali

Ob 14.41 je področje naselja Mokronog, občina Mokronog-Trebelno, zajelo neurje z močnim dežjem. Gasilci PGD Mokronog so preusmerili meteorno vodo izpred dveh objektov, izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov stanovanjskega in večstanovanjskega objekta, očistili okoli 850 metrov cestišča, več dvorišč in meteornih jaškov ter pločnik. Posredovali so tudi dežurni delavci cestnega in komunalnega podjetja.

Popoldne je bil močan naliv tudi v Krškem, kjer je v pol ure padlo 24 milimetrov padavin. Kot navajajo na Arsu, se je nevihta nato pomaknila nad Kozjansko.

Novo mesto

Tako je bilo v Posavju:

M. D.