Včeraj so prijeli 43 migrantov

Fotografija je simbolična.

Na območju Bele krajine so jih prijeli 20, v Novem mestu eno, na območju Brežic pa 15. Še 7 so jih prijeli v Središču ob Dravi.

S PU Novo mesto so sporočili, da so njihovi policisti včeraj izsledili in prijeli 36 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

V Dobličah, Vukovcih (občina Črnomelj) in Krmačini (občina Metlika) so jih prijeli 20, Sirijko pa so prijeli v Novem mestu.

Prijeti v Beli krajini so se izrekli za državljane Iraka (7), Afganistana (6), Tunizije (4), Alžirije (1) in Sirije (1).

Brežiški policisti pa so včeraj v Župelevcu ustavili kombi, v katerem je 23-letni državljan Hrvaške prevažal 15 migrantov, ki so pred tem nezakonito prestopili mejo. Šlo je za 9 Turkov in 6 Iračanov.

S PU Novo mesto poročajo, da postopki s prijetimi še niso zaključeni, zato se še ne ve njihova nadaljnja pot: ali jih bodo vrnili na hrvaško stran ali pa jih bodo odpeljali v azilni dom.

S PU Maribor danes poročajo o 7 prijetih migrantov, ki so v Slovenijo vstopili v Središču ob Dravi. To je tudi nova pot, ki se je začela pojavljati pri prehodih migrantov v Slovenijo. Vseh sedem je zaprosilo za azil, odpeljali so jih v azilni dom.

S PU Koper in PU Ljubljana o prijetih danes ne poročajo.

C. R.