Poročajo o 48 prijetih ilegalnih migrantih

Fotografija je simbolična (vir: kamenjar.com)

V Beli krajini so včeraj izsledili in prijeli 13, v Kočevski Reki so že v ponedeljek prijeli 13 migrantov, na območju Kopra pa včeraj kar 22 ilegalnih migrantov.

Črnomaljski policisti so 13 tujcev, ki so včeraj nezakonito prestopili državno mejo, prijeli v krajih Damelj, Zapudje in Tribuče.

Devet prijetih se je izreklo za Pakistance, po en pa za državljana Afganistana, Indije, Alžirije in Tunizije.

S PU Ljubljana pa so danes sporočili, da so v ponedeljek, 11. marca, v večernem času zaznali tri vozila v Kočevski Reki, za katera je obstajal sum, da prevažajo tujce. Vozniki so se kontroli policistov poskušali izogniti z begom, vendar jim ni uspelo.

Pri tem so prijeli tri voznike osebnih vozil in 13 tujcev, ki se predhodno nezakonito prestopili državno mejo. Trije so se izrekli za državljane Indije, devet za državljane Pakistana in en za državljana Bangladeša.

Voznikom so odvzeli prostost. Eden je bil iz BiH, dva pa s slovenskim državljanstvom (iz Ljubljane in okolice Ljubljane). Preiskovalni sodnik je dva voznikja po zaslišanju izpustil, enemu pa je odredil hišni pripor.

Na območju PU Koper so policisti včeraj in danes do 7. ure obravnavali 22 ilegalnih migrantov (12 na območju Ilirske Bistrice, 8 na območju Kopra in dva na območju Kozine).

Iz PU Maribor danes ne poročajo o prijetih.

C. R.