Varnostna grožnja Sloveniji: Antifa in salafisti

(Foto: bralec)

Na včerajšnjem protestnem shodu proti vladnim ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa je bilo zbranih precej nevarnih ljudi. Zaznana je bila tudi skupila militantnih in ekstremno nevarnih salafistov. Izkazalo se je tudi, da ta skupina epidemijo očitno izkorišča za ideološke namene islamizma.

Sprva dokaj mirni protesti na sicer neprijavljenem shodu so se spremenili v nasilne, levi fašisti in člani Antifa ter posamezniki so napadali policiste in pljuvali ekipo novinarjev ter snemalcev televizijske hiše Nova24tv, metali v parlament goreče bakle, granitne kocke in izstrelili raketo. Več policistov je ranjenih, poškodovanih je več policijskih avtomobilov.

Več o tem smo poročali tukaj 

Sinoči sta bila med drugim opažena tudi Zlatan Čordić in Samir Balić iz Kopra, znan podpornik salafizma, človek, ki je pred tremi leti grozil Nova24TV. Ob grožnjah je napovedal uničenje vsega, kar ne sodi v islam.

Prišli so tudi islamisti. Poleg omenjenega Samirja Balića je bil na protestu tudi Sulejman Merdanović, vidni simpatizer bošnjaškega muslimanskega nacionalističnega gibanja Vera, narod, država, ki ga vodi nekdanji salafist Sanin Musa. Musa je bil tudi organizator letošnjih protestov pred slovenskim veleposlaništvom v Sarajevu, potem ko so slovenski levičarji v javnost spravili ponarejen non-paper, s katerim so želeli diskreditirati predsednika vlade Janeza Janšo. Zdaj vse kaže, da so bošnjaški salafisti v tesni povezavi s slovenskimi levičarji in levimi fašisti.

Spomnimo. Salafizem je fundamentalistična ideologija, ki je blizu džihadističnemu gibanju. Slovenski mufti Nedžad Grabus pa je v Odmevih leta 2015 dejal (v času, ko je govoril o mošeji v Ljubljani, ki so jo gradili):

“Govorim o tem, da ta center in vse, za kar smo si prizadevali, smo si zaradi slovenskih državljanov, ki bodo čez, recimo, 20 let večina muslimanske oziroma islamske skupnosti v Sloveniji.”

Eden od organizatorjev protesta na Trgu republike je bil Zoran Stevanović, ki očitno s svojo stranko Resni.ca epidemijo izkorišča za politične namene in propagando.

M. D.