V Ziljah prijeli štiri migrante, nasilje v družini, več vlomov in tatvin

V Ziljah so prijeli štiri migrante, v Metliki so policisti obravnavali nasilje v družini, vloma sta bila v Črnomlju in Trebnjem, v Črnomlju pa so prijeli tudi tatu motornega kolesa, ukradenega na Griču pri Črnomlju. To je kronika včerajšnjega dne, kakor so to sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Črnomaljski policisti so včeraj dopoldne med opravljanjem nalog varovanja državne meje v naselju Zilje prijeli štiri migrante, državljane Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito (azil) in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Nasilnežu prepovedali približevanje

Metliški policisti so v večernih urah posredovali zaradi nasilja v družini. Zaščitili so žrtve in 44-letnemu nasilnežu, ki je izvajal fizično in psihično nasilje  nad partnerko izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Nasilneža bodo ovadili na
pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi v Črnomlju in Trebnjem

V  Črnomlju  je  med  10.  4. in 11. 4. nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in iz blagajne odtujil menjalni denar.

V noči na 11. 4. so v Trebnjem neznanci vlomil v ograjen skladiščni prostor in odtujili lesene zabojnike z železnimi ploščami in profili. Škode je za okoli 3000 evrov.

V Črnomlju prijeli tatu motornega kolesa

Črnomaljski policisti so v noči na 11. 4. v Črnomlju izsledili 24-letnega osumljenca, ki je pred tem v kraju Grič pri Dobličah ukradel motorno kolo. Motorno kolo so zasegli, osumljenca pa odpeljali v prostore za pridržanje. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja odvzema motornega vozila.

C. R.