V zadnjih dneh prijeli 52 migrantov

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so od petka do danes zjutraj prijeli 52 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ, 37, so jih prijeli na območju Bele krajine (občin Črnomelj in Semič), 6 so jih prijeli v Zagradi pri Otočcu in 9 v Posavju (občina Brežice).

Migrantska kronika zadnjih štiri dnih je naslednja:

Dolenjska in Bela krajina: 43 migrantov

Policisti iz Šentjerneja so včeraj dopoldne v Zagradi pri Otočcu prijeli državljana Libije, ki je v Slovenijo prišel na nezakonit način.

Črnomaljski policisti so v Ručetni vasi in na železniški postaji v Črnomlju prijeli skupaj 11 migrantov, od tega 10 državljanov Pakistana in državljana Maroka.

V okolici Drežnika pri Dragatušu so včeraj prijeli še 10 državljanov Afganistana.

V petek so črnomaljski policisti na Vrčicah nad Semičem prijeli 5 državljanov Pakistana, v nedeljo zjutraj pa še 8 državljanov Bangladeša.

V soboto zjutraj so nad Dobličko Goro prijeli državljana Pakistana, zvečer pa še 2.

V nedeljo zvečer je vodnik službenega psa v sodelovanju s policisti iz Novega mesta in Šentjerneja v Zagradu pri Otočcu prijeli 5 migrantov, od tega štiri državljane Maroka in državljana Alžirije.

Prijeti v Posavju: Prijeli 9 migrantov

V soboto, nekaj pred polnočjo, so brežiški policisti v Rigoncah prijeli 5 državljanov Afganistana.

Brežiški policisti so v nedeljo dopoldne v bližini naselja Mihalovec prijeli 2 migranta, državljana in državljanko Iraka. V noči iz nedelje na ponedeljek so v okolici Mosteca prijeli še 2 državljana Irana.

Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

M. P.