V streljanju poškodovan moški

Pozno popoldne je v okolici Šentjošta pri Stopičah prišlo do streljanja, 66-letni moški je dvakrat ustrelil 45-letnika. Ranjenega so prepeljali v bolnišnico in ni v smrtni nevarnosti. Policisti so storilca že prijeli, so potrdili na Policijski upravi Novo mesto.

Storilec naj bi streljal od zadaj in mlajšega moškega ustrelil v roko ter hrbet. Ranjeni je nato pobegnil v gozd, kjer sta ga našla sprehajalca in mu pomagala do prihoda policije.

S Policijske uprave Novo mesto so še sporočili, da so bili o streljanju obveščeni včeraj nekaj pred 18.30 uro. Policisti so nato poškodovanega tudi odpeljali v bolnišnico. Storilec pa je že pred prihodom policistov kraj kaznivega dejanja zapustil. Prijeli so ga čez slabi dve uri in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Po zaključenem pridržanju bodo 66-letnega osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poskusa uboja.

Motiv za kaznivo dejanje še ni znan, prve ugotovitve  novomeških kriminalistov pa kažejo, da sta se storilec in žrtev poznala, saj naj bi se na kraj dogodka skupaj pripeljala z vozilom 66-letnega moškega.