V Soteske ukradli čebelje panje, škode za več tisoč evrov

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih in tatvinah v zadnjih dneh. Pri tem so izpostavili naslednje:

 

Na območju Soteske je med četrtkom in petkom, 9. in 10. majem, nekdo iz lesenega čebelnjaka odtujil 15 panjev s čebelami. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4.800 evrov.

Med petkom in soboto, 10. in 11. majem, je v Podbočju (pri Kostanjevidi ob Krki) nekdo vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in iz zamrzovalne skrinje odtujil okoli sto kilogramov mesa.

V noči na ponedeljek, 13. maj, je v Podbočju neznanec vlomil v prodajalno in odtujil manjšo količino denarja. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 550 evrov škode.

V noči na nedeljo, 12. maj, je na območju Stare Bučke (občina Škocjan) neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil dve zračni puški, sedem ribiških palic in ribiški pribor.

V kraju Slinovce na območju Krškega je v noči na nedeljo, 12. maj, nekdo s strehe zidanice odtujil bakrene odtočne cevi.

V Krškem je v noči na ponedeljek, 13. maj, nekdo vlomil v prodajalno. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 3.500 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V kraju Žadovinek na območju PP Krško je v petek, 10. maja, nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil bančno kartico in priloženo PIN kodo. Z dvigom denarja na bankomatu je lastnico oškodoval za 150 evrov.

Na območju Brežic je v noči na soboto, 11. majm nekdo vlomil gostinski lokal in v poslovni prostor. Po prvih ugotovitvah je iz poslovnega prostora odtujil okoli 100 evrov, z vlomi pa je povzročil za 600 evrov škode.

A. L.