V šolske klopi se 1. septembra ob upoštevanju epidemioloških ukrepov vračajo vsi šolarji

V šolske klopi se 1. septembra ob upoštevanju epidemioloških ukrepov vračajo vsi šolarji, je po seji vlade povedala ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec. Vsem je zaželela, naj v šolo vstopijo “srečno, pogumno, odločno in veselo”.

Učence in dijake ter učitelje je ob tem posebej pozvala, naj gredo v šolo le, če so zdravi.

Po oceni ministrice so šole na začetek novega šolskega leta pripravljene, v kar se je v preteklih dneh, ko je obiskala nekaj osnovnih in srednjih šol prepričala tudi sama. Tudi pričakovanje med učenci in dijaki je veliko, je povedala.

Posebej se je zahvalila zaposlenim na šolah, da so razumeli razmere ter “pripravili ter vzpostavili razmere za to, da lahko novo šolsko leto začnemo mirno in pripravljeni, hkrati pa tudi strokovno”.

Tudi zato je izrazila prepričanje, da bodo vsi v novo šolsko leto vstopili varno, da bodo pazili na zdravje, drug na drugega in da si bodo zaupali”. “Da si bomo zaupali med seboj in šolskemu sistemu, pa tudi da bomo previdni v prometu,” je dejala.

Novo šolsko leto po besedah ministrice sicer zaznamujejo trije Z. “Prvi je znanje, drugi, trenutno posebej pomemben, je zdravje, tretji pa zaupanje. Zaupajmo si, verjemimo drug v drugega in verjemimo, da smo vsi na isti barki, ki jo imenujemo novo šolsko leto,” je še dejala.

C. R.