V Šmarjeških Toplicah prava drama

Že zjutraj, ko smo poročali, da je Marjan Hribar v Šmarjeških Toplicah za dva glasova premagal Bernardko Krnc, se nam je v naslov zapisalo dramatično, pa smo to hiteli popravljati. Imeli smo prav, v Šmarjeških Toplicah se dogaja prava drama.

Po 12. uri so glasovnicam prišteli še glasovnice po pošti, rezultat med Marjanom Hribarjem in Bernardko Krnc pa je postal neodločen. Oba sta zbrala po 1016 glasov.

Zakon v takšnih primerih določa žreb. To bi bilo tudi prvič, da bi se zgodilo v samostojni Sloveniji.

Občinska volilna komisija naj bi predvidoma zasedala v sredo in takrat objavila izide. Predsednik komisije je Fredi Bančov, notar iz Trebnjega, ki je danes povedal, da sta po pošti prišli dve glasovnici, obe za Bernardko Krnc.

Na govorice, ki jih je objavil radio, da naj bi Krnčeva v nedeljo prejela tri in ne dveh glasov manj od Marjana Hribarja in da naj bi v imenu opravilno nesposobnih glasovali drugi, je Bančov odgovoril, da je volilna komisija glasovnice pregledala, “tako kot to zahteva zakon”, in da omenjenih govoric za zdaj ne želi komentirati.

Preštevanje glasovnic so po poročanju radia prav zaradi tesnega izida sicer v nedeljo večkrat ponovili. Razlika med Hribarjem in Krnčevo je bila tesna že v prvem krogu, saj jo je Hribar takrat prehitel za le 26 glasov.

Zadnje objavljeni podatki Državne volilne komisije:

J. M.