V Šentjerneju s požigom grozil partnerki, v Novem mestu skušal napasti varnostnika

Fotografija je simbolična.

Konec minulega tedna so policisti zabeležili nekaj kršitev javnega reda in miru. V Šentjerneju se je 36-letnik znašal nad partnerko, v Novem mestu je 23-letnik želel napasti varnostnika.

 

V Šentjerneju se je v noči s sobote na nedeljo pijani 36-letni moški nedostojno vedel do partnerke in ji grozil celo s požigom. Ker se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih navodil in ukazov, so policisti zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

V noči na soboto so novomeški policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru na javni prireditvi v okolici Novega mesta. Ugotovljeno je bilo, da se je 23-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, nedostojno vedel do varnostnikov in ni upošteval navodil in ukazov.

Tudi po prihodu policistov je nadaljeval s kršitvami in je poskušal napasti varnostnika, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

A. V.