V SD sesuli Golobovo hvalisanje

Sandi Češko (vir: Zajem zaslona)

“Težko je ocenjevati dobiček monopolnega podjetja, pa tudi uspehe direktorja, ki pač vodi monopol. Mislim pa, da v teh storitvenih dejavnostih distribucije električne energije dobiček, razen za to, da se vlaga nazaj v razvoj celotnega elektrogospodarskega sistema, ni potreben in da je to samo jemanje denarja iz žepa davkoplačevalcev ali gospodarstva.

Raje bi videl, da se v politiki bolj angažirajo tisti, ki so se dokazali na tujih trgih, ki so se dejansko dokazali z ustvarjanjem nove vrednosti, razvojem podjetij, kot pa ljudje, ki se bolj ukvarjajo z distribucijo.”

S temi besedami je predsednik strokovnega sveta SD za gospodarstvo Sandi Češko v oddaji 24ur Zvečer odgovoril na vprašanje glede Roberta Goloba. V studiu je bila tudi Tanja Fajon, ki je Češku prikimavala.

Voditelj Uroš Slak je Češka vprašal: “Kako gledate na Roberta Goloba? Doslej je bil občutek, da ima podjetje, ki ga vodi (GEN-I, op.), glede na to, da ima zagotovljene fiksne cene za dobave električne energije, premajhen dobiček. Lani so ustvarili, kot pravi, za 50 odstotkov višje prihodke, za 3,4 milijarde evrov in 71 milijonov evrov dobička. Je to ob takšnih prihodkih po vašem mnenju dovolj?”

Znani novinar in urednik Bojan Požar pa je ob tem posnetku zapisal: “Ko Sandi Češko dobesedno sesuje poslovanje GEN-I in hvalisanje Roberta Goloba.”

Za ogled prispevka kliknite na fotografijo:

Mladi forum SD pa je včeraj na Twitterju delil objavo svojega generalnega sekretarja Damijana Zrima, tudi asistenta Tanje Fajon.

“Nov obraz, novo razočaranje,” je zapisal generalni sekretar Zrima in objavi priložil fotomontažo, ki prikazuje predsednika stranke LMŠ Marjana Šarca s pričesko Roberta Goloba. Objavo je Zrim kasneje izbrisal.

(vir: Twitter)

M. D.